Over ons

Limousin Regionaal
Limousin Regionaal is een stichting die erop toe ziet dat de aangesloten Limousin-bedrijven speciale aandacht besteden aan de voeding en de gezondheid van hun Limousinrunderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfsvoering. Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Rene Berden
Voorzitter Stichting Limousin Regionaal
Leropperweg 19
6077 NW ST.Odiliënberg
0475-332372

John Caubergh
Secretaris Stichting Limousin Regionaal
Brusselseweg 671
6218 NA Maastricht
06-51171825

Nic van Gerwen
Penningmeester Stichting Limousin Regionaal
Kreyl 20
5591 TR Heeze
040-2260312

Antibioticavrij vlees
Limousin Regionaal staat garant voor productie in de natuurlijke kudde. De kalfjes groeien op in de groep bij de moeder die haar kalf zelf zoogt. De aangesloten Limousin-bedrijven hebben bewust gekozen voor Limousinrunderen vanwege de sterke gezondheid en de goede moedereigenschappen van dit ras.

De natuurlijke eigenschappen van deze dieren maken dat ze zeer geschikt zijn om met natuurbegrazing, smakelijk en superieur vlees te produceren. Het merk Limousin Regionaal geeft dus de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees dat bovendien 100% antibioticavrij is.

Natuurbeheer
De aangesloten Limousin-bedrijven dragen tevens bij aan het natuurbeheer, dat vooral in samenwerking met Staatsbosbeheer door de Stichting Limousin Regionaal wordt georganiseerd. Belangrijke voorbeelden van het collectieve begrazingsbeheer zijn het Nationaal Park de Groote Peel & Nationaal Park De Meinweg.

De ruim 2000 runderen die de deelnemende bedrijven samen hebben, begrazen zo’n 1800 hectare grond (bijna 23 keer de Efteling). En 98% van de voeding van de dieren komt dus uit de regio. Bovendien is de Stichting Limousin Regionaal met deze wijze van begrazing Staatsbosbeheer behulpzaam in het vergroten van de biologische diversiteit van haar natuurterreinen.

Alleen aan Limousin-bedrijven die op bovenstaande wijze produceren, wordt het logo Limousin Regionaal beschikbaar gesteld. Hiermee heeft de klant de zekerheid dat ook werkelijk dit kwaliteitsproduct wordt geleverd.