Onze filosofie

Waarom Limousin? Voor het lekkerste, gezondste en duurzaamste stukje vlees:

Buiten

Wij houden van onze dieren en onze natuur. Onze Limousin runderen grazen het grootste gedeelte van het jaar buiten in kuddes. Dit is voor de dieren erg fijn omdat ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Bovendien leveren ze daarmee een belangrijke bijdrage aan de verzorging en afwisseling van ons landschap. Onze runderen grazen in natuurgebieden in onder meer Peel en Maas, Meinweg, Roerdal, De Kempen en het Limburgse Heuvelland.

Gewoon

Limousin runderen zijn sterke, ruige dieren. Ze hebben een goede weerstand en een optimale spijsvertering. Hierdoor hebben ze geen antibiotica nodig of kunstmatige toevoegingen aan hun natuurlijke dieet. Puurder vlees dan dat van Limousin runderen kom je dan ook bijna niet tegen. Tenslotte kunnen Limousin runderen prima in de natuur bevallen en gedekt worden. Dus ook hier hebben ze geen hulp van de mens nodig.

Lekker

De combinatie van veel beweging en een sober dieet zorgt ervoor dat het vlees van onze Limousin runderen heerlijk mals, smaakvol en gezond is.

Duurzaam

Wij houden van de natuur en houden onze voetafdruk zo klein mogelijk. Onder andere door kringlooplandbouw toe te passen, geen gebruik te maken van soja en minimaal gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Bovendien brengen wij de milieubelasting terug naar een absoluut minimum door het kopen van producten uit de eigen regio te faciliteren. Vlees waar je met een goed gevoel van kunt genieten. Geloof je ons niet? Ervaar dan met eigen ogen hoe onze dieren erbij lopen. Onze graasgebieden zijn opgenomen in diverse wandeltochten.